ACT og unge


“Det er ikke den, der ikke får opfyldt sin ungdomsdrøm, som er fattig, men den der ingen drømme havde i ungdommen”. Adolf Nowaczyński

ACT-terapi med unge i Aarhus

ACT-terapi – med billeder, metaforer og symboler.

Jeg har omfattende erfaring med ACT  – Acceptance and Commitment Therapy, som tilgang til personligt støttende samtaler med unge, der har vanskeligheder i deres livssituation,

ACT-terapi egner sig til en bred vifte af vanskeligheder som angst, stress, depression, traume efter overgreb/omsorgssvigt, konflikthåndtering og psykiske lidelser som  ADHD, skizofreni og personlighedsforstyrrelser.

Det er omstændigheder, som typisk fremkalder uønskede stærke  følelser som frustration, angst, vrede, skyld, skam og ensomhed.

Følelser, som kan være smertefulde at håndtere og derfor kan føre til mange former for selvskadende adfærd som misbrug af stoffer og alkohol, cutting, vold og spiseforstyrrelser m.m.

Det opleves ofte som positivt, forløsende og en lettelse, at det i ACT handler om at “slippe kampen” med alt det uønskede. At opdage, at man ikke er forkert – at det er alment menneskeligt at smelte sammen med sine tanker og følelser i en grad, der kan blive destruktiv for én selv. Det er noget alle kender i mere eller mindre grad.

Desuden opleves det livgivende at vælge at rette sin opmærksom på det, der er vigtigt for en – ens personlige værdier og at engagere sig i de første små skridt i den rigtige retning.

Teorien og filosofien bag ACT-terapi er let tilgængelig, fordi sproget omkring ACT er fyldt med billeder, metaforer og symboler, der gør det tydeligt og nærværende, hvad det handler om. 

Det giver håb og god energi at få del i en teori og filosofi, som det er muligt at omsætte til sin egen situation.

Endelig er ACT netop en teori og ikke en metode! Det gør det i høj grad muligt for mig som terapeut at tilpasse terapien til hver enkelt person. 

ACT-terapi kan gøres til en meget individuel og personlig terapi!

Et vellykket terapiforløb kan hjælpe til at genfinde ressourcer, mod og engagement samt
fornyet vitalitet.  Kontakt mig gerne for en gratis uforpligtende telefonisk forsamtale.

Se mere om ACT-terapi her: ACT

 

Livsvilje ved Psykoterapeut og Coach Jens E. Mortensen i Aarhus

Jeg tilbyder samtaleterapi i Aarhus ved:

Angst, stress,  depression, eksamensangst, præstationsangst, OCD, fobier, sensitivitet, selvskade, spiseforstyrrelse, misbrug, skam, ensomhed, mistrivsel, mobning, omsorgssvigt, overgreb, traume, vold, vrede, konflikter, krise, sorg/tab, sygdom, udbrændt, personlighedsforstyrrelse, personlig udvikling.

Eller andet som du finder vigtigt at tale om i forbindelse med din personlige trivsel.

Du kan læse mere om ACT og angst her: https://www.angstforeningen.dk/