Velkommen til Psykoterapi i Århus


Psykoterapi er en fællesbetegnelse for forskellige kliniske behandlingsmetoder, der har til formål at hjælpe mennesker med at ændre på psykiske og personlige problemer.

Målet med psykoterapi er at hjælpe dig med at udvikle bedre forståelse af dig selv og andre og at øge dine muligheder for at håndtere vanskelige udfordringer i dit liv.

Psykoterapeut Århus

Her får hjælp til at finde ro og balance i livet

Jeg er en erfaren terapeut, der har hjulpet en bred vifte af mennesker med deres forskellige vanskeligheder, og jeg tilbyder dig en tryg og støttende ramme, som giver dig mulighed for at udforske og løse personlige udfordringer.

Som psykoterapeut MPF har jeg specialiseret mig i at hjælpe dig med at håndtere de forskellige uhensigtsmæssige mønstre og problemer, som kan påvirke dit liv og din trivsel negativt, og støtte dig i en rejse mod øget velvære og indre balance.

Du bliver mødt med venlighed, nærvær og respekt

Jeg lægger stor vægt på at møde dig med venlighed, omsorg, nærvær og respekt. Jeg tror på, at et tillidsfuldt og empatisk forhold er afgørende for at skabe en terapeutisk proces, der er en effektiv, forandrende og positiv oplevelse. Jeg vil støtte dig i at udforske dine udfordringer og finde de bedste muligheder for at opnå dine mål og øge din livskvalitet.

Erfaren psykoterapeut

Jeg er uddannet psykoterapeut ved den certificerede psykoterapeut-uddannelse Essens - kurser, hvor jeg nu er tilknyttet som underviser i nyere kognitive mindfulness-baserede terapiformer som ACT - Acceptance and Commitment Therapy. Jeg underviser også i Coaching.

Gennem undervisning, kurser og de mange samtaler i min praksis, har jeg efterhånden tilegnet mig omfattende erfaring i at hjælpe mine klienter med at opnå bedre forståelse af deres følelser, tanker og adfærdsmønstre.

Jeg arbejder ud fra en helhedsorienteret tilgang, hvor jeg tager hensyn til alle aspekter af mine klienters liv, herunder deres sociale relationer, arbejdsmæssige forhold og personlige mål. Læs mere her.

Aarhus Psykoterapi i Terapihuset Århus

Min tilgang er baseret på tillidsfulde samtaler og fortrolighed. Jeg lægger stor vægt på at skabe et trygt og støttende miljø, hvor du kan tale åbent om dine bekymringer.

Jeg tror på, at en dybere kontakt og en ærlig og åben dialog er afgørende for at skabe et solidt terapeutisk forhold og for at hjælpe dig med at opnå dine mål.

Terapeutiske samtaler

Uanset hvad du søger hjælp til, vil jeg arbejde tæt sammen med dig for at hjælpe dig med at overvinde dine problemer og opnå en bedre livskvalitet. Jeg tilbyder et bredt udvalg af metoder i mine terapeutiske samtaler herunder ACT-Terapi, Metakognitiv Terapi, Gestaltterapi, Telefonterapi, Walk & Talk og Mindfulness.

Tillid og kontakt er dog lige så afgørende for et succesfuldt terapiforløb, som den anvendte metode. En tillid og kontakt, som jeg altid vil bestræbe mig på at skabe i mit samvær med dig!

Individuel psykoterapi i Aarhus

Jeg tilpasser forløbet til dine særlige behov og mål i dit liv, og jeg er klar til at hjælpe dig ud af det, som du oplever som problematisk og hindrende for dit velvære.

Det kan være stress, angst, depression, traume, sorg, ensomhed, eksistens, krise, konflikthåndtering, misbrug, manglende selvværd eller andet, som du finder det vigtigt at forandre i dit liv - og som du vil fokusere på i din personlige udvikling.

Psykoterapi Aarhus

Psykoterapi er en virksom og evidensbaseret metode til at arbejde med personlige problemer såsom angst, sorg og depression, stress eller relationelle vanskeligheder. Som professionel psykoterapeut i Aarhus tilbyder jeg dig en tryg og støttende ramme, hvor du kan arbejde med dine personlige udviklingsmuligheder på en måde, der tilpasses det, som du gerne vil forandre i dit liv.

Min tilgang til terapi er baseret på et dybt respektfuldt og empatisk forhold til mine klienter. Jeg tror på, at et trygt og støttende miljø er afgørende for at opnå positive forandringer. Jeg vil arbejde tæt sammen med dig for at skabe en terapeutisk ramme, der passer til din særlige situation.

Jeg bygger på forskellige psykoterapeutiske teorier og metoder
i min behandling.

Psykoterapi er en behandlingsform, der kan hjælpe med at støtte og behandle mentale og følelsesmæssige problemer, såsom angst, depression, stress og traumer. Målet med psykoterapien er at hjælpe dig med at opnå balance i dit liv ved at give dig bedre forudsætninger for at tackle udfordringer og udvikle bedre coping-strategier.

Jeg arbejder helhedsorienteret, og terapien kan omfatte forskellige terapeutiske tilgange, såsom kognitiv adfærdsterapi og eksistentiel terapi eller mindfulness-baseret terapi. Du kan se mere om mine terapeutiske metoder her.

Den terapeutiske samtale

Under vores sessioner vil vi arbejde på at udforske dine tanker, følelser og adfærdsmønstre. Vi vil identificere de faktorer, der påvirker dine problemer, og finde strategier, der kan hjælpe dig med at håndtere dem på en mere bevidst og effektiv måde.

Jeg vil støtte dig i at opnå en større forståelse for dig selv og dine relationer samt hjælpe dig med at opbygge stærkere coping-færdigheder og øge din selvbevidsthed.

Jeg arbejder med en bred vifte af terapeutiske teknikker, der tilpasses dine individuelle behov.

Jeg vil altid vælge den terapeutiske tilgang, der passer bedst til din personlige udvikling, ud fra de erfaringer, jeg har.

Hvad er psykoterapi?

Psykoterapi er en terapeutisk proces, der hjælper klienter med at undersøge mentale og følelsesmæssige udfordringer for at opnå en bedre livskvalitet. Det kan omfatte forskellige terapeutiske tilgange, såsom MBT- mindfulness-baseret terapi, ACT -Acceptance and Commitment Therapy, Gestalterapi - Eksistentiel terapi og Metakognitiv Terapi m.fl

Det er fælles for al psykoterapi, at den ved hjælp af samtale fokuserer på at identificere og ændre de dynamikker, mønstre og mekanismer, der ligger bag symptomerne. Fokus er altså på at italesætte og arbejde med de tanker, følelser, handlinger og hændelser, der gør, at man for eksempel bliver stresset, er trist eller føler angst.

Det er fælles for al psykoterapi, at den ved hjælp af samtale fokuserer på at identificere og ændre de dynamikker, mønstre og mekanismer, der ligger bag symptomerne. Fokus er altså på at italesætte og arbejde med de tanker, følelser, handlinger og hændelser, der gør, at man for eksempel bliver stresset, er trist eller føler angst.

Målet med terapien er at hjælpe klienter med at udvikle bedre forståelse for sig selv og andre og øge deres evner til at håndtere udfordringer i deres liv.

Hvorfor professionel psykoterapi i Aarhus?

Når vi står over for udfordringer i livet, er det helt sikkert en god idé at søge hjælp fra andre. Uanset om vi oplever smerte, frygt eller endda traumer, kan det være svært at navigere på egen hånd. Livet byder på både gode og dårlige oplevelser, og det kan være vigtigt at have nogen til at tale med gennem svære tider.

Desværre kan vores familie eller nærmeste ikke altid give os den nødvendige støtte i sådanne situationer. Derfor kan det være gavnligt at søge professionel hjælp fra en terapeut, der har erfaring og ekspertise til at hjælpe med at håndtere udfordringer og komme igennem en vanskelig periode. Det er vigtigt at huske, at det at søge hjælp ikke er et tegn på svaghed, men derimod et tegn på mod og situations-omsorg.

Ofte stillede spørgsmål om terapi i Århus

Hvad koster en time hos en psykoterapeut?

Det er vigtigt at undersøge priserne på psykoterapi, da de kan variere afhængigt af terapeutens erfaring og uddannelse og kvalifikationer. Nogle terapeuter tilbyder også forskellige betalingsmuligheder eller rabatter til studerende eller personer med lav indkomst. Gennemsnitsprisen for psykoterapeuter ligger på 700,- til 1.000,- kr. pr. time

 Du kan se mine priser ved at klikke her


Hvad er forskellen på en psykolog og en psykoterapeut?

Både psykologer og psykoterapeuter arbejder med menneskers mentale og følelsesmæssige sundhed, men der er nogle forskelle.

En certificeret psykoterapeut har taget en uddannelse på minimum fire år, og har helt fra starten fået træning i at arbejde med klienter. En psykolog har en teoretisk uddannelse i psykologi fra universitetet. Derudover har mange psykologer også taget en praktisk efteruddannelse i psykoterapi. Det er dog ikke et krav.

Både psykologer og psykoterapeuter laver samtaleterapi, og der findes mange forskellige metoder og tilgange blandt både psykologer og psykoterapeuter.

Det, der har størst betydning for, om du som klient får det bedre, er den relation og kemi, du og behandleren har.

Du kan se de forskellige terapiformer, som jeg arbejder med ved at klikke her

Kan man få henvisning til psykoterapeut?

Det kan man ikke. Fordelen ved en psykoterapeut i Århus er at der ofte er kortere ventetid, og timeprisen er lavere.

Kan man få tilskud til psykoterapeut?

Du kan desværre ikke få offentligt tilskud til en psykoterapeut.

Der findes tilskudsordninger i forskellige sammenhænge. Eksempelvis kan der være private forsikringer, der giver tilskud til psykoterapeuter.

Jeg tilbyder en rabat, hvis du har fået en henvisning fra din læge. Kontakt mig for en aftale om dette.

Hvis du søger individuel psykoterapi i Aarhus, er du velkommen til at kontakte mig for at drøfte, hvordan jeg kan hjælpe dig med at opnå en bedre livskvalitet og trivsel i dit liv.

Livsvilje ved psykoterapeut og coach Jens E. Mortensen, Århus

Kontakt mig gerne for en gratis uforpligtende telefonisk forsamtale.

KONTAKT

Læs mere OM MIG  :
Se priser   her:

Du har mulighed for gratis rådgivning og hjælp her:

Psykiatrifonden  Psykiatrifonden temaer 

Angstforeningen Depressionsforeningen

Misbrugsportealen